Öğrenme yöntemleri nelerdir? Öğrenme tarzını keşfetmek kariyer hedeflerine ulaşmada sana büyük bir avantaj sağlar. Şimdi kendi öğrenme tarzını keşfet!
Arkadaşlarınla birlikte ne zaman ders çalışsan, kendi çalışma yönteminin tamamen farklı olduğunu mu görüyorsun? İşte sana Harvard profesörü Howard Gardner tarafından geliştirilen sekiz öğrenme yöntemi. Hangisinin sana uyduğunu bul ve böylece öğrenme tarzınızın farkına var, sonra da hangi konuda kariyer yapmak istediğine karar ver.
Sözel Öğrenme Yöntemi
Kelimelerle oynamaktan hep büyük bir zevk alıyorsun, yeni diller öğrenmek, hikayeler anlatmak hoşuna gidiyor. İyi bir hafızan var ve kelime oyunlarında kazanan hep sen oluyorsun. Avukat, komedyen, editör, yazar, politikacı, psikolog, kütüphaneci, halkla ilişkiler uzmanı, öğretmen ya da çevirmen olabilirsin.
Matematiksel/Mantıksal Öğrenme Yöntemi
Bilgisayar kullanmak sana çok kolay geliyor, kimyada ve problem çözmede de iyisin. Hatta satrançta ve diğer matematik oyunlarında da seninle baş edilmiyor. İşte seçebileceğin meslekler: Muhasebeci, bankacı, biyolog, mali müşavir, kimyager, şehir planlamacı, mühendis, eczacı, doktor ya da teknoloji uzmanı.
Görsel/Mekansal Öğrenme Yöntemi
Yönünü bulmak için haritalara bakmak zorunda değilsin. Simetriyi, bulmacaları, resim yaptıran oyunları seviyor, legolarla harikalar yaratıyorsun. İşte en iyi olabileceğin meslekler: Reklamcı, mimar, moda tasarımcısı, mucit, denizci, terzi, cerrah ve şehir plancılığı…
Bedensel Öğrenme Yöntemi
İç güdülerine güveniyor, yaparak öğreniyorsun. Spor dalları, oyunlar, el işleri ve inşaat senin işin. Her türlü takım oyununda aranan kişisin. Aktör, mimar, koreograf, zanaatkar, akrobat, mucit, masaj terapisti, fizyoterapist, piyanist, heykeltıraş, cerrah ve antrenör olabilirsin.
Müzikal/Ritmik Öğrenme Yöntemi
Seslere karşı duyarlısın ve hep en doğru tepkiyi veriyorsun. Zamanlaman mükemmel, bu yüzden gayet iyi enstrüman çalıyorsun. Sesleri, şarkıları, ses örüntülerini ve ritimlerini kolayca hatırlıyorsun. Kendi müzik grubunu kurabilir, DJ, müzisyen, şarkı yazarı, öğretmen ya da kemancı olabilirsin.
Kişiler Arası Öğrenme Yöntemi
Başka insanların duygularını, düşüncelerini, motivasyonlarını kolayca anlıyorsun. Birçok arkadaşın var, sokakta kendinizi evinizde hissediyor, anlaşmazlıkları kolayca çözüyorsun. İyi bir dinleyicisin ve takım halinde yapılan işlerden hoşlanıyorsun. Organizatör, müşteri ilişkileri uzmanı, terapist, hemşire, politikacı, dini lider, sosyal hizmetli ya da seyahat danışmanı olabilirsin.
Kişisel Öğrenme Yöntemi
Bağımsız bir kişiliğin var, kendine dönük bir insansın. Yalnız başınıza daha kolay hallediyorsun işleri, her konuda güçlü düşüncelerin var, ortak yapılan işlerden hoşlanmıyorsun. Destek olmaksızın yaptığın şeyleri daha kolay öğreniyorsun, kelimelerle değil tecrübeyle ilerliyorsun. Yaratıcı yazar, işletmeci, filozof, psikolog, araştırmacı ya da yaşam koçu olabilirsin.
Öğrenme yöntemleri nelerdir artık biliyorsun! Senin öğrenme tarzın hangisi? Yukarıdakilerden hangisi sana uyuyor ve seçmek istediğin meslekle uyum gösteriyor?
Doğal Öğrenme Yöntemi
Dünyaya, doğaya ve yaşayan şeylere karşı duyarlısın. Anlamlar arasındaki nüansları görebiliyor, doğadaki varlıkları kolayca kategorilere ayırabiliyorsun. Hayvan bakıcısı, antropolog, astronom, biyolog, şef, veteriner, iklim uzmanı ya da denizci olabilirsin.
Okulda başına gelebilecek ani bir regl dönemi! Peki bu tür durumlar sadece senin başına mı geliyor? Tabii ki hayır. Okuldaki en kötü regl hikayelerini keşfet!